Arbejdspladsen

Hvad betyder sundhed på arbejdspladsen for jer?

Udover at flere og flere medarbejdere er begyndt at efterspørge sundhed og tiltag for at fremme sundheden, så er der også en række undersøgelser, som viser at det kan ses direkte på bundlinjen hos virksomhederne.

Men hvad er det så for en form for sundhed? Er det motion? Er det kantineordning? Hvad indeholder en sundhed på jobbet? Og hvad får man som leder ud af at implementere sundhed og motion på arbejdspladsen? Det prøver vi at besvare nedenfor – og så giver vi selvfølgelig også vore bud på, hvad vi kan gøre for jer som virksomhed.

Vi har - hos Firmaidræt Odense - samlet nogle fakta omkring indvirkningen af motion i arbejdstiden. Dette har vi gjort i samarbejde med Dansk Firmaidrætsforbund, som har udført disse valide undersøgelser.

photo-1485527172732-c00ba1bf8929.jpg
photo-1457969414820-5fdd86fc0b84.jpg

7,5 timer med fuldt overskud

”Vi når som minimum hvad vi gjorde tidligere – 7,5 timer med fuldt overskud er bedre end 8 timer med et par sløje timer”. Således udtalte ITW GSE’s direktør Henrik Olsson i forbindelse med kåringen af Danmarks Sundeste Virksomhed 2015. Som Henrik Olsson korrekt siger, så får man som leder mere ud af sine medarbejdere i de to sidste timer af dagen, ved at de dyrker motion i 30 minutter i løbet af dagen.

Hjernen kommer nemlig ”op i tempo” igen og det er bevist at arbejdsevne, problemløsning, arbejdshukommelse, opmærksomhed og samarbejdet forbedres ved at dyrke 30 minutters motion i selskab med sine kolleger.

Inaktivitet vs. aktivitet

Der er selvfølgelig forskel på om man ønsker eller ikke ønsker at dyrke motion i arbejdstiden og det er op til den enkelte medarbejder om vedkommende vil tage imod tilbuddet.

Statens institut undersøgte – tilbage i 2016 – påvirkningen af aktivitet kontra inaktivitet i arbejdstiden. Her fandt man at de inaktive har op til 4 årlige sygefraværsdage mere end dem der tager imod tilbuddet om motion i arbejdstiden. Faktisk er det bevist at motion i arbejdstiden kan nedsætte sygefraværet med op til 29 %.

sygefraværsstrategi-300x199.jpg
photo-1530037768512-3c9a22715452.jpg

ROI pr. investeret kr.

Hvad giver et fald i sygefraværet og 7,5 timers arbejde med fuldt overskud? Det giver en ROI på mellem 2,5 og 5 kr. pr. investeret kr. Disse tal er baseret på et fald i sygefraværet, øget produktivitet, højere arbejdsmoral, forbedret kvalitet på arbejdsopgaverne, tværfagligt samarbejde m.m.

Så ikke alene får man som leder gladere og mere effektive medarbejdere, man ser altså også en udvikling på bundlinjen, som effekt af 30 minutters motion i arbejdstiden. Samtidig så viser en undersøgelse fra Harvard at man som arbejdsplads får mere engagerede og loyale medarbejdere, hvilket igen betyder lavere omkostninger til rekruttering og oplæring; og en større udnyttelse af medarbejderens viden internt i virksomheden.

Arbejdsglæde og relationer

Udover alt det ovenstående så er 3 ekstra ting du får med i pakken som leder og arbejdsplads! 

1. Øget arbejdsglæde og medarbejdertilfredshed – dette kommer af det øgede overskud i hverdagen og det højere engagement. 

2. Bedre relation mellem medarbejderne – det er de færreste medarbejdere der arbejder alene, det er derfor nødvendigt at bygge en bro imellem alle medarbejdere og her kommer motion og sjov ind i ligningen. Idrættens Analyseinstitut udførte en undersøgelse i år 2016, som viser at 66 % mener at motion i arbejdstiden styrker relationerne mellem kollegaerne.

3. Bedre relation mellem leder og medarbejder – broen mellem medarbejderen og lederen er vigtig og det hjælper altid at se lederen i gang med de samme aktiviteter som medarbejderen selv.

photo-1552334900-c49c6e315adb.jpg

Tilbud fra Firmaidræt Odense

Hos Firmaidræt Odense gør vi en dyd ud af at tilbyde relevante pakkeløsninger til virksomheder i Odense og på Fyn. Derfor har vi også allieret os med Sports Caféen, som sagtens kan være behjælpelig med frokostordning til jeres ansatte, så der bliver lavet en 360 graders løsning omkring jeres tilbud på arbejdspladsen. Ydermere kan i læse mere om vores forskellige tilbud via menuen på højre side eller kontakte os via tlf.: 66 17 46 06 eller e-mail: info@firmaidraet-odense.dk. Læs mere om Motion på Hjul, Sundhedstjek, Aktivitetsdag/Teambuilding og Sundhedsambassadøruddannelsen.

Firmaidræt_Odense_A FARVE foreninger.png Tegnebræt 1.png